Oversigt over mineraler

Jern

Jern

Der findes Jern i:

Kornprodukter, kød (bl.a. lever), frugt og grønt (bl.a. broccoli).

Nødvendigt for:

Jernet er ansvarlig for, at ilten transporteres rundt i kroppen og er derfor livsvigtigt.

Zink

Zink

Der findes Zink i:

Kød, ost, mælk, fuldkornsprodukter.

Nødvendigt for:

Stofskiftets omsætning. Har stabiliserende virkning på arveanlæg og cellemembraner. Vigtig for dannelse og vækst af væv og organer samt for sårheling. For slimhinderne i øjnene.

Fosfor

Fosfor

Der findes Fosfor i:

Mejeriprodukter, kornprodukter, kød og grøntsager.

Nødvendigt for:

Energiomsætningen i kroppen. Byggesten for DNA og er vigtige for knogler og muskler

Selen

Selen

Der findes Selen i:

Kød (især i lever og nyre), fisk, skaldyr, mælk, ost og æg, samt visse nødder, især paranødder.

Nødvendigt for:

Kan virke som antioxidant, der beskytter cellerne mod ødelæggelse. Også vigtig for dannelse af hormoner, som holder stofskiftet oppe.

Magnesium

Magnesium

Der findes Magnesium i:

Kornprodukter, mælk og grønsager. Især bladgrøntsager og mandler er rige på magnesium.

Nødvendigt for:

Stofskiftet, samt for at vi kan bruge vores muskler på normal vis, og at hjertet fungerer normalt. Mod angst+B6 for magnesiums virkning.

Kobber

Kobber

Der findes Kobber i:

Indmad (specielt lever), fuldkornsprodukter, nødder og skaldyr. 

Nødvendigt for:

Dannelse af hormoner og signalstoffer til brug i hjerne, nerver og binyrer. Beskytter mod frie radikaler, der er skadelige affaldsprodukter fra cellernes stofskifte. Godt for jernomsætning i røde blodlegemer.

Krom

Krom

Der findes Krom i:

Kød, ost, nødder, mørk chokolade, fuldkornsprodukter, øl-gær, skaldyr mv. Det er nødvendigt at spise varieret for at få dækket behovet.

Nødvendigt for:

Krom er hjælpestof til insulin og fremmer sukkeroptagelsen i cellerne. Dette hjælper til at holde blodsukkeret nede.

Mangan

Mangan

Der findes Mangan i:

Fuldkornsprodukter, nødder, grøntsager og frugt. Desuden i te og kaffe.

Nødvendigt for:

Deltager i stofskiftets omsætning af kulhydrater og fedtstoffer ved neutralisering af frie radikaler.

Calcium

Calcium

Der findes Calcium i:

Mejeriprodukter som mælk og ost, samt i grove grøntsager som broccoli, bønner, små fede fisk og kål.

Nødvendigt for:

Giver knoglevævet styrke. Derudover stor betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet, blodtryk og måske vægtregulering.

Molybdæn

Molybdæn

Der findes Molybdæn i:

Findes i mælke- og kornprodukter.

Nødvendigt for:

Vigtig i svovl- og urinsyrestofskiftet samt kan muligvis nedsætte risikoen for huller i tænderne.


Bio Test  NATUR

Kim Barsøe Nissen
Ellegaardsvej 39
Fensmark
DK - 4684  Holmegaard
Tlf.: +45 4093 9330
@: kbn@vega-test.dk
CVR: 14194142